Maatschappelijke stagemarkt 2019

Op donderdag 3 oktober vond de 7e editie van de maatschappelijke stagemarkt plaats, in de aula van het Corlaer College - locatie VMBO. Diverse (vrijwilligers) organisaties en verenigingen presenteerden zich aan de ruim 600 leerlingen die de stagemarkt bezocht hebben. De leerlingen konden bij de stands informatie inwinnen over de stagemogelijkheden bij de diverse organisaties. Door maatschappelijke stage te gaan doen, maken leerlingen kennis met het doen van vrijwilligerswerk. Komend schooljaar gaan de leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Nijkerk gezamenlijk meer dan 15.000 uren aan vrijwilligerswerk verzetten. 

 

De maatschappelijke stagemarkt wordt georganiseerd door de scholen van het voortgezet onderwijs in Nijkerk (Corlaer College, Aeres College en Accent Praktijkonderwijs) in samenwerking met Sigma.
 

Geplaatst op 04 oktober 2019 17:01 door Sigma

Ervaring van...

Jeanine (17 jaar)

“Ik heb bewondering voor vrijwilligers die helpen in het gronddepot. Lijkt me best veel om dat naast een baan te doen.”

Anouk (14 jaar)

“Mijn stages waren geweldig! Ik heb heel erg veel geleerd.”

Kevin (16 jaar)

“Door mijn stage ben ik echt gaan inzien wat je voor andere mensen kunt betekenen. ”

Jennifer (17 jaar)

“Ik wist niet dat oudere mensen nog zo grappig en leuk waren, mijn stage bij het verzorginshuis was gaaf! De waardering en dankbaarheid die ik van de oudere mensen kreeg, die is onbetaalbaar!”

Cool filmpje

Taalcoach Evelien

Meedoen in Nederland begint met het spreken van de Nederlandse taal. Wilt u iemand helpen met de Nederlandse taal? Wordt dan taalcoach!