MaSplein home

Welkom op de site voor maatschappelijke stages in Nijkerk: Het MaSplein! Het MaSplein is een initiatief van de scholen voor voortgezet onderwijs in Nijkerk (het Corlaer College, Accent Praktijkonderwijs en het Aeres VMBO) en Sigma.

Op het MaSplein vind je alles over maatschappelijke stages in Nijkerk. Onder andere kun je hier lezen hoeveel uur je stage mag lopen, waar je moet zijn om je aan te melden en natuurlijk vind je hier leuke vacatures in de vacaturebank! Kijk gerust rond….

Ook voor ouders en stageaanbieders is er veel informatie te vinden op de site. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de achtergrond van de maatschappelijke stage, de criteria die verbonden zijn aan de stageplek en de eisen die gesteld worden aan de stage. Maar ook praktische zaken, zoals bijvoorbeeld het antwoord op de vraag: ‘'Hoe zit het met verzekeringen’?' Kortom, ook aan u de uitnodiging om eens rond te kijken op het MaSplein.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Sigma.

 • Nldoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland

  6 maart 2020

  Mocht je nog je dit schooljaar nog een aantal uurtjes maatschappelijke stage moeten doen? Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk... Lees meer...

 • De beste wensen voor 2020!!

  3 januari 2020

  Lees meer...

 • Maatschappelijke stagemarkt 2019

  4 oktober 2019

  Op donderdag 3 oktober vond de 7e editie van de maatschappelijke stagemarkt plaats, in de aula van het Corlaer College - locatie VMBO. Diverse (vrijwilligers) organisaties en verenigingen presenteerden zich aan de ruim 600 leerlingen die de stagemarkt bezocht hebben. De... Lees meer...

 • Een heel goed nieuw schooljaar toegewenst!!!

  3 september 2019

  Lees meer...

 • Projectdagen Corlaer College 2019

  12 juli 2019

  Op 10 en 11 juli hebben ruim 200 3e jaars leerlingen Havo/VWO van het Corlaer College zich maatschappelijk ingezet in Nijkerk en Amersfoort. In samenwerking met Sigma uit Nijkerk en Sociale Gasten uit Amersfoort zijn diverse projecten samengesteld. De leerlingen hebben zich... Lees meer...

Ervaring van...

Jeanine (17 jaar)

“Ik heb bewondering voor vrijwilligers die helpen in het gronddepot. Lijkt me best veel om dat naast een baan te doen.”

Anouk (14 jaar)

“Mijn stages waren geweldig! Ik heb heel erg veel geleerd.”

Kevin (16 jaar)

“Door mijn stage ben ik echt gaan inzien wat je voor andere mensen kunt betekenen. ”

Jennifer (17 jaar)

“Ik wist niet dat oudere mensen nog zo grappig en leuk waren, mijn stage bij het verzorginshuis was gaaf! De waardering en dankbaarheid die ik van de oudere mensen kreeg, die is onbetaalbaar!”

Cool filmpje

Taalcoach Evelien

Meedoen in Nederland begint met het spreken van de Nederlandse taal. Wilt u iemand helpen met de Nederlandse taal? Wordt dan taalcoach!