Tips en trucs

Tips!

Bedenk van tevoren goed op welke dagen het voor jou zelf het beste uitkomt. Als je eenmaal een afspraak hebt gemaakt, kun je die niet meer afzeggen. Weet dus wanneer je je hobby’'s uitoefent, je een baantje hebt en wanneer je naar school moet. Voor de maatschappelijke stage maak je tijdens je schoolloopbaan 30 uur kennis met vrijwilligerswerk. Het is afhankelijk van de regels van je school in welk schooljaar je start en hoeveel uur per schooljaar je aan je MaS werkt. Is een klus niet voor het totale aantal uur voldoende, dan kun je meerdere klussen doen.

Aankondigen

Heb je een leuke klus gevonden via deze website? Hou goed in de gaten of het een eenmalige of doorlopende klus is. Voor een eenmalige klus is er altijd een sluitingstermijn. Als je te lang wacht, kan het zijn dat de klus al afgelopen is of aan iemand anders gegeven is.

Ziek?

Bel dan niet alleen naar school, maar ook naar de organisatie. Anders zitten zij voor niets op je te wachten. Doe je je maatschappelijke stage samen met klasgenoten? Licht dan ook de anderen van het groepje in.

Zelf een stageplaats gevonden? Zo leg je contact: 

  1. Bel voor een afspraak of stuur een email. Zorg dat je weet wie de contactpersoon is en wat zijn of haar functie is binnen de organisatie.

  2. Vertel duidelijk waarvoor je belt of een email stuurt. Bijvoorbeeld: Goedemorgen, u spreekt met ... (je naam). Ik ben leerling van .... (je school) en ik wil mijn maatschappelijke stage graag bij uw organisatie doen. De klus heb ik via de website www.masplein.nl gevonden. Ik wil graag een afspraak maken om kennis te maken of een afspraak maken voor de uitvoering van de klus.

  3. Wanneer de contactpersoon niet aanwezig is, vraag je wanneer je hem/haar wel kunt bereiken. Spreek datum, tijd en plaats af en noteer die gegevens in je agenda. Als iemand niet bereikbaar is, kun je ook een email sturen.

  4. Krijg je een email van je contactpersoon? Stuur altijd een antwoord terug, zodat hij/zij weet dat je de email hebt gelezen.

Bron: www.mas4you.nl 

Ervaring van...

Jeanine (17 jaar)

“Ik heb bewondering voor vrijwilligers die helpen in het gronddepot. Lijkt me best veel om dat naast een baan te doen.”

Anouk (14 jaar)

“Mijn stages waren geweldig! Ik heb heel erg veel geleerd.”

Kevin (16 jaar)

“Door mijn stage ben ik echt gaan inzien wat je voor andere mensen kunt betekenen. ”

Jennifer (17 jaar)

“Ik wist niet dat oudere mensen nog zo grappig en leuk waren, mijn stage bij het verzorginshuis was gaaf! De waardering en dankbaarheid die ik van de oudere mensen kreeg, die is onbetaalbaar!”

Cool filmpje

Taalcoach Evelien

Meedoen in Nederland begint met het spreken van de Nederlandse taal. Wilt u iemand helpen met de Nederlandse taal? Wordt dan taalcoach!