Taak van school

Rol van de school, rol van Sigma

Er is in Nijkerk een samenwerking aangegaan tussen de scholen voor voortgezet onderwijs en Sigma. In de praktijk werkt het als volgt; de scholieren kunnen via de website of het spreekuur bij Sigma op zoek gaan naar een vacature. Als ze een leuke klus gevonden hebben moeten ze van de stagecoördinator, van de school waar ze op zitten, toestemming krijgen om deze stage te gaan lopen.

Verzekering

De school is verzekerd voor haar leerlingen. Dat betekent dat uw kind tijdens het uitvoeren van de maatschappelijke stage verzekerd is via de school. Daarnaast heeft de gemeente Nijkerk een vrijwilligersverzekering waar ook scholieren tijdens hun maatschappelijke stage onder vallen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de site van de gemeente Nijkerk, www.nijkerk.eu.

Bron: www.mas4jou.nl

Ervaring van...

Jeanine (17 jaar)

“Ik heb bewondering voor vrijwilligers die helpen in het gronddepot. Lijkt me best veel om dat naast een baan te doen.”

Anouk (14 jaar)

“Mijn stages waren geweldig! Ik heb heel erg veel geleerd.”

Kevin (16 jaar)

“Door mijn stage ben ik echt gaan inzien wat je voor andere mensen kunt betekenen. ”

Jennifer (17 jaar)

“Ik wist niet dat oudere mensen nog zo grappig en leuk waren, mijn stage bij het verzorginshuis was gaaf! De waardering en dankbaarheid die ik van de oudere mensen kreeg, die is onbetaalbaar!”

Cool filmpje

Taalcoach Evelien

Meedoen in Nederland begint met het spreken van de Nederlandse taal. Wilt u iemand helpen met de Nederlandse taal? Wordt dan taalcoach!